работих на импулсен телефон

20161128_234124

Странни неща се случват докато растем и се отделяме от родителите си. Това е история за това как баща ми без да иска се натъкна на някои тъмни индустрии докато се опитваше да ми намери работа.
Краят на 90те, зараждаща се развлекателна индустрия в посткомунистическа София. Татко чете обявите в “Труд” и ме вика в хола, щаба на семейството. Намерил е обява за “радио пиеси, плащане на хонорар”.
В нашето семейство всички сме артистични, от пеене (татко, сестрата) до рисуване (включително на комунистически слогани (мама). Звъня на обявата и ме викат в засукано студио в центъра. Там сме група хора изкушени да ставаме радио актьори. Появява се човек, който ни обяснява, че ще е директен с нас. Това не било просто радио, а било еротичен телефон. Ама това секс телефон ли е? пита някой. И става ясно, че искат от нас да четем еротични истории. Някои си тръгват, някои оставаме. И преди да си правите заключения, нека обясня.
На 19 съм и тъкмо съм завършила гимназия, експериментирам с разни неща, алкохол, работа, гаджета. Не съм особено отворена, даже леко гийк, обичам да си чета. Питам се – защо да не пробвам и ТОВА? Тестват ми гласа, харесват го, и хайде – в бизнеса съм.
Ето как работи: един тип побългарен индонезиец измисля историите на стар компютър в студиото. После ние, четящите, записваме историята, и след редакция я пускат на телефон със скъпи импулси.

Толкова странно е преживяването за мен! Сексуална революция! Чета аз и разни актьори от Академията срещу левче на история. След няколко записа ме питат не искам ли да записвам реклами за кабеларките. Чувствам се поласкана, гласа ми по телевизията! Но гласа ми много прилича на този на сестра ми и има шанс да ни сбъркат (в 8ми клас класната мисли, че се преструвам на сестра ми по телефона). Решавам да спра тая история, и от студиото спират да ме търсят. Имах си приключението и е време да спра.
Така и не казвам на баща ми. През цялото време той мисли, че не са ме взели.
Скоро след това ми показва друга обява за “800 лева видео чат на английски”. Налага се да го светна за цялата индустрия, а той е в шок.

Татко почина преди няколко години и така и нямах шанс да му разкажа за много от нещата, които ми се случват. 90те бяха странни времена, преходни, такова беше и тийнейджърството ми. Взех тази възможност, и я превърнах в история за която взимах свои самостоятелни решения, и така развивах моя си малка революция и независимост. Мисля, че би бил много разстроен, ако разбереше с какво съм се хванала.

Някой ден може би и аз ще имам деца и ще правя без да осъзнавам ужасни, ужасни предложения.
Татко го беше грижа, искаше да играя, искаше да имам хубав живот. И някъде там, знам би оценил, че съм имала собствена воля, че съм взела мое решение.

Ако все пак искаш да чуеш някои от аудио изявите ми (но не на еротична линия) – подкаста, който записвам, без импулси, нееротичен.