ljubov като на филм

20161120_093424.jpg

слязох днес от рейса след планината и едно спокойствие ме обзе:

за всичко, което ми се случва или не ми се случва. за тревоженето ми, което се появява около това, че нямам гадже.

доста съм флиртуваща, давам си сметка. защото има мъже в чиято компания се вълнувам, и ми се иска да стане нещо с тях. искам да си имам партньор и да е сърцат и умен и да иска да е с мен, и да е осъществен, да има нещо зад гърба си.
в главата ми филми са (подредила съм ги по степен на актуалност):

Има го Л, с който си говорим дълго, прегръщаме се хубаво, и си четем поезия. Л. е чувствителен, умен, амбициозен, преживял, суетен, приключенски, имаме куп общи интереси. Л. е в Азия някъде, кариера трупа, и се забавлява с азиатки. С Л. се учим на приятелство.

Има го К.М., или по скоро го няма, но още ми е в главата всеки път като ида към Лакатник, като ида на планина, като слушам бавни песни, като съм на магистралата преди София както когато се прибирахме една сутрин след спане на открито. Джони Кеш и влакове и мъже, които готвят и плащат сметката. Още ми е филм както преди близо година, когато се запознахме. Той е една поляна и Персеиди, и заминаването ми за Аржентина, и връщането, и мъжественост, сила, колела, зрялост някаква, чувство за хумор, и тоя разговор преди да замина:
аз: радвам ти се.
км: така ли?
аз: и ми е тъжно, защото няма да мога да ти се радвам.
км: ще има друго, на което да се радваш като заминеш.
аз: няма да е същото.
той: (се усмихва)

Има го А., който ме наричаше момиченце, и се чувствах харесвана много с него, още си го нося тоя човек с хубаво чувство, че ми е дал обич. И беше грижовен, и умен, и забавен, колкото можеше. Единствено с А. съм мислила за дете, и сега си мисля, че би бил страхотен баща. И е един горещ августовски покрив, пълна луна, одеало, някаква безкрайна нега, да го разрежеш тоя въздух тежък, и усещане, че сме само двамата на тоя свят, и това е достатъчно. Той е и един внезапен порой на Созопол, стряха, в бялото му горнище сгушена, в сините очи потънала.

Има го М., с който живеехме заедно, и ме е научил на 1000 на неща за живеенето заедно, за компромисите, за истинската, порасналата любов. Щото ме търпеше, и щото ми изневеряваше, и щото съм преживяла милиони неща с него. Мил ми е, и още много неща ми е, и още ми е филм.

от настоящето към близкото минало, към връзките в по далечното минало, които просто си спомням с хубавото.

тоя опит с момчетата, той създава моя уникална чувствителност към света.
както и успехите, счупените кости, изявите пред публика,
хобитата, пътуванията, ПРИЯТЕЛСТВАТА, СЕСТРИте ми,
завършените проекти, да си обичал и да си бил обичан. да пробвам, да живея, да съм смела, сърцата, да опитвам, да съм доволна с нещата, които правя. да не ме е страх.

да нямаш горчивина накрая, казват, е идеята. учa се.