търся одобрение от другите

“Да търсим одобрението на другите и всеки момент в който искаме другите да мислят за нас по определен начин, значи, че сме напуснали себе си, дори мъничко. Вече не пребиваваме в естественост, вече знаем, че не можем да имаме доверие на естествената си същност, и не можем да имаме доверие, че се обичаме за това, че просто ни има.”
слушах това в подкаст снощи на път за езерото, и ми се сви всичкото сърце.
Защото с новата работа ми е необходимо да доказвам по сто пъти ценност, стойност на продукта, който предлагаме (серия обучения и уъркшопи), да проектирам в пространството една визия и личност, да мислят другите за мен в професионалното ми амплоа по определен начин.
И почна да ми става много трудно последните седмици.
Като си давам много зор, става много трудно.

Като сложих малко дистанция между мене и работата, разбрах: Майсторията е не да си давам зор, а да правя връзки между това което имам като знания и предизвикателствата, които имам като лидер на нова инициатива в работата, да имам там очертания. И като правим връзки между нещата дето ги имаме, да създаваме пространства за проектите да се случват и да носят смисъл.
Това се пренася и в личните отношения:
Да търся общуване с хората, които искат да са с мен, които вече са в живота ми, а не да тропам на затворени врати и да плета плитки до Рапунцели в недостъпни кули.

Няма нужда да имаш всичко, а просто да имаш достатъчно. Идеята не е да търсиш одобрение, а да задаваш правилните въпроси и да намираш връзките между това, което вече е тук.

за това ми трябва да печеля дистанции. Да поставям дистанции (граници) ми помага да:
– съм се наспала, както направих снощи
– не спя, а да щурея, да сменям тапета на ежедневието, за да ми е по-ясен погледа. както стана в събота в Родопите където се разцепихме с каране на колелета и после една кратка нощ с дъжд по покрива на бунгалото и родопски одеяла и тежка маса и един човек дето ме гушна топло.

тука ще ме познаеш по изтерзаната физиономия))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s