Библиотерапия: Как да си сама

 screen-shot-2016-12-31-at-3-24-52-pm

“Повечето хора все още биха предпочели да бъдат описани като чувствителни, духовни, рефлективни, с богат вътрешен живот и добри слушатели отколкото като по-екстровертните крайности. Мисля, че все още се възхищаваме повече на живота на интелектуалеца отколкото на продавача; на композитора отколкото на изпълнителя (заради което много поп звезди постоянно говорят как сами си пишат песните); на занаятчията повече отколкото на политика; на самотния пътешественик отколкото на туриста от груповите екскурзии…”
How to be alone by Sara Maitland

има вечери в които нарочно си оставам сама в нас и правя някакви мои си, вечерни неща. пера, готвя си нещо, танцувам, мачкам Мъфи, подреждам, пиша, мисля, взимам дълъг душ, лакирам се.
има сила и съзидателност в това да оставаш насаме, да изключиш бутона на говоренето, да те залеят чувствата ти и деня ти и да се отмият от теб, без външни намеси, само консултирайки се с вътрешния ти глас. да осъзнаеш, че имаш силите да си щастлив насаме.3 thoughts on “Библиотерапия: Как да си сама

  1. Винаги съм се чудела на хората, които не искат да го правят. Ето , аз сега с такава охота бих се отдала на самоправенето ми, а не мога. Сигурно затова така ми се иска. Наслаждавай се!

    Like

Comments are closed.