бележка за това как да оставяме и пускаме нещата. да си ходят.

Clean rain.
Пусни нещата, които не ти вършат работа. Които не те вдъхновяват. Остави нещата, които просто не сработват. Отношенията.
Пусни.
Дишай дълбоко. Направи пауза.
Вдишай. Издишай.
Вземи си душ. Потопи се под водопада. Измий се, остави водата да се стича по теб, да залива главата ти. Усети как светът те отмива, като свеж пролетен дъжд който измива зимата от тротоарите и се стича в канавката. Представи си как нещото към което си се вкопчила се стича от тялото ти и влиза в канала.
Изчисти си стаята, бюрото. Рафтовете. Изхвърли нещата от които нямаш нужда, които не ти харесват. Порадвай се на химикалката, която пише точно както искаш да пише.
Изхвърли старите списания, които “трябва” да прочетеш и прибери от нощното шкафче на рафтовете книгите, които си намислила да четеш, не им давай да те натоварват.
Няма нужда да се натоварваш с повече недовършени неща.
Довърши нещо, бързо. Или още по добре, отърви се от него. Кажи не на проекти, които не ти служат, и събери кураж да кажеш не за неща на които си се съгласила – но дълбоко в себе си не искаш да правиш. Кажи не веднага, вместо да чакаш последен момент. Защото фактът, че не искаш, е достатъчен.
Казвай не на неща, които идват неочаквано, освен ако не освобождават, вдъхновяват или повдигат духа ти. Кажи да на нещата, които ти доставят удоволствие. 
Помни какво значи да се забавляваш. Можеш да си се кикотиш на дивана вкъщи, заобиколена от флумастери и тетрадки, ако работи за теб както за мен. Или да пробваш всичките си дрехи и различни комбинации пред огледалото, с любима музика за фон.
Създай пространство само за теб си. Да дишаш, да танцуваш, да играеш, да си почиваш.
Стигни оргазъм, и се наслади на усещането след това като се завреш в завивките. Задоволи се. Изпоти се. Изгори калориите.
Пусни. Изчисти. Направи пролетно прочистване.

Добре е да си почиваш. Хубаво е да пускаш нещата и хората да си ходят. Да отпуснеш захвата е прекрасно усещане.

5 thoughts on “бележка за това как да оставяме и пускаме нещата. да си ходят.

 1. Да пуснеш вещите и да ги оставиш зад гърба си като че ли не е чак толкова трудно. В сравнение със … мислите и спомените, които също както вещите са станали непотребни и по-лошото – вредят. Вредят на настроението, на желанието, на апетита дори.
  Мислила ли си и какъв е твоя начин да изолираш мъчните мисли по възможност за по-дълъг период от време (не говоря за забравяне, защото от опит знам, че не се забравят доживот)?

  Like

 2. В този момент от живота си имам нужда да направя точно това – да изчистя, изхвърля, подредя, да дишам дълбоко, да се заредя, да танцувам, да се усмихвам, да живея истински… Благодаря ти!!

  Like

 3. хм, мисля, че “вредни” мисли няма, има неща върху които имаме нужда да поседим, мисли с които имаме нужда да поживеем и си седят в нас докато не си научим урока от тях. рано или късно минават.
  ако говорим за общо усещане за недоволство от живота си, живеем в постоянен процес на откриване, припомняне, надграждане, който бавно ни променя. наскоро срещнах няколко човека от далечното минало, които не съм срещала от поне 5 години, и видях по реакциите си спрямо тях и спрямо нещата, на които преди съм се възхищала а сега ми се виждат някак си кухи. видях, че съм изместила приоритетите и ценното за мен напред, нататък.
  не си изолирам нищо, опитвам се да прегръщам трудното, и да живея в мир с него

  Like

 4. Дани, и по всяко време имаме нужда от това, да олекваме:) и да се занимаваме с нещата и хората, които са ни истински интересни. давай напред, иска се малко кураж за начална скорост и после просто става … друго.

  Like

 5. Преди години го направих, отне ми много време, трудно го реших, но все пак го направих. Но сега мисля, че трябва да го направя отново….. но ми трябва повече време да започна. Много трудно взимам тези решения. 😉
  Страхотно е, че звучиш толкова свежо и позитивно. Като приказка си ми, Рони 😉

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s