събота: Хайде пак на ко-ле-ло

Хей, незнам и се чудя какви ги вършиш съботите. Как ставаш, какви са ритуалите ти, с кого ги споделяш. Каквито и да са съботите ти, надявам се да те зареждат.
аз:
Ставам и пропускам любимото ми четене в леглото, защото се събираме на Ариана, в съботите от 8:30.
Опаковам се в няколко слоя спортни дрехи, все пак е февруари. Варя си овесени ядки и добавям плодове. Въглехидратите преди спорт са най доброто гориво. 
Слагам едната слушалка да си слушам тихинко музика и нахлупвам каската. 
Вода в бутилката, гумите готови (момчетата после ми ги донапомпват), банани и оризовки в раницата, резервна гума, пари, всичко налице.
Мушвам се в трафика, тихи широки улици, почти само за мен с колелото. От радио Нова пускат чилаут сетове рано сутрин, но напоследък открих и подкастите на холандските диджей. Слънцето обещава хубав ден в гърба ми. 

Събираме се група, 20-30 човека, познати и полупознати, шеги, закачки, ти откъде си купи каската/веригата/амортисьора. Предложения за нови преживявания заедно и след днес. 
 
И… Тръгваме. 
 
Вчера навъртяхме 120 км през Елин Пелин и Байлово и Горна Малина. Заснежени полета и усмихнати хора навсякъде. Средна 20-25км/час. Разбира се, на баира кой да ти се смее, там е трудно, сърцето бие силно. Умълчаваш се, намираш ритъма си, онази позиция в която хем ти е леко и възможно да караш, хем се чувстваш предизвикан.
 
И след баира, както често става и в живота, следва едно приятно, леко, безусилно спускане. Гори и хълмове свистят в далечината, и дишаш на пълен капацитет, уморен и щастлив, че си минал трудното, и се смееш със себе си и викаш от простичък кеф и облекчение. 

 

С колелата… Принадлежиш без да си зависим. Участваш в група, но и съхраняваш индивидуалност. Говориш малко и преживяваш заедно с другите много. Не просто спорт, който гори хиляди калории и укрепва сърцето, а живеене с пълни гърди.
 
Перфектна събота.

а в неделя … от няколко часа се разнасям из къщи с кафенце, интересна книга и лакове за нокти; припичахме се на слънце с Мъфи на балкона и ей така се носим из деня без задачи. мускулите леко болят, и ми е простичко и доволно.

 а ако искаш да се включиш и ти, трябва ти само колело 
www.velorazhodka.org
https://www.facebook.com/groups/velorazhodka/

2 thoughts on “събота: Хайде пак на ко-ле-ло

  1. И аз понякога в събота карам колело. Това усещане, което си описала е страхотно!
    Неделята понякога е лежерна, като твоята…като най-щастливите ми са с двете котета-децата, когато са у дома…Винаги се събуждам преди тях и приготвям нещо вкусно, излизаме, гледаме филми…
    Бих се включила с удоволствие, ако бях в София.

    Хубава седмица, Вики!

    Like

Comments are closed.