Фототерапия: Виетнам

Виетнам, о, Виетнам.
Как ме изненада ти.
Очаквах да е рикши, онази миризма на подправки, на тълпа, на беднотия.
А то – хубави мотопеди, модерни сгради. И мръсотия, която вечер боклукчиите се опитват да понамалят. А в Ханой тротоартите се ползват за паркиране на мотопеди. Не видях възрастни хора по улиците. Защото улицата е бойно поле на моторчета и хора, които се опитват да се изблъскат напред. А след десет вечерта изведнъж всичко притихва. Десетте милиона души изчезват. Може би на караоке или да четат каквото им позволява комунистическата партия.

Първите дни се впечатлих и от следното:

1. Залива Халонг – тук прекарваме два дни на лодка (първото ми спане на корабче, йей! кратко и с куп туристически занимавки)

 

2. Плаващи магазинчета

 

 

4. ориз, ориз. Виетнам бил втори след Тайланд по производство на ориз в света. Това обяснява всякаквите неща от ориз
като оризовите палачинки

оризовите ролца

оризовото куче

изумително вкусните оризови спагети със сушен лук, телешко и зеленчуци

5. Прекрасните жени. Според недостоверни източници виетнамките са най-красивите азиатки. Сега разбирам и защо азиатските дрехи са такива мънички. Ами те са си мънички жени. С моите 180 см седях като Голямата Бяла Жена – Колос сред тях.

 

6 thoughts on “Фототерапия: Виетнам

 1. Как ги намери тези кадри, да ги запечаташ? Знаеш ли, че точно Виетнам е едно от местата, които най-силно искам да видя? Точно заради хората. Не искам да гледам инфраструктура- само хора и природа;)
  Чакам следващото място!

  Like

 2. Ми то и мъжете им малки, май!
  Оризовото куче е много фотогенично!
  Супа за закуска-защо не, особено ако ставам в 12.00 🙂
  Тия хора- плаващите магазини, нямат ли ХЕИ да ги контролира?! 😉

  АКо имам възможност да пътувам, не бих избрала Виетнам, но ми е много интересно всичко, което разказваш!
  Адски ме натъжи историята с езерото, с убийствата някой ден ще намеря сигурно книга, в която са описани истинските причини за всичко това и те ще бъдат комерсиални, както повечето войни. Абсолютно си права, че историята трябва да се учи и да се разбира, но наистина е трудно да усетиш всяка манипулация, на която някои подлагат няколко поколения хора, в продължение на години …

  Like

 3. Чудесни са всичките неща, които са те впечатлили, и аз вече съм силно впечатлена от тях! Наистина красиви жени, магазинчетата на лодките са страхотни, храната, ех храната – от всичко ми се ще да опитам! Не съм разглеждала Виетнам като туристическа дестинация, а сега вече съм любопитна! Поздрави!

  Like

Comments are closed.