За принцесите, кралиците и Пипи

Защо в приказките най-готини са принцесите?
Толкова са беззащитни. Кукли, дето все чакат някой да ги реши, да им дава дрехи, пантофки и да ги разнася на каляски, щото с тези стъклени пантофки по паветата ходи ли се. Да им взима половината кралство от баща им с някоя хитрост.
А ако пък искат да са си сами и да си четат и да си плющят по цял ден баклави или да си ловуват, все ги изкарват мързеливи или проклетии.

Аз не съм принцеса. Нямам нужда да ме спасяват. Аз съм кралица, по дяволите. Ще се оправя с това.

Защо да не са най-готини кралиците? Те са силните, взимат решенията. Те трябва да се оправят със сто неща. Барабар с това да поддържат приличен външен вид (Огледалце, огледалце) и да въртят кралството или поне мъжа си И кралството.
Защо все кралиците са злите, а принцесите са милите и добрите?

Искам приказка в която кралицата да е най-готината.

Приказка като за Пипи Дългото чорапче, в която Пипи е най-оправната. И може да прави палачинки ей-така, и е щедра, и се грижи добре за себе си, че успява и да измие пода чат-пат. И не и пука кой какво мисли за нея. Ама хич. И Аника е симпатична, но е на светлинни години от Пипи, па макар и с най-чистата си басмена рокличка.

В приказката на Пипи искам да живея. Дори с омачканите ми поли и ризи, дето мразя да гладя. И май отвреме-навреме се получава. Ама на Пипи не и дават шампанско, така че май най-добре да съм си аз.

3 thoughts on “За принцесите, кралиците и Пипи

  1. Мисля си, че всяка от нас живее в приказка:). Не съм се замисляла за това с принцесите и кралиците, ама сега като се зачудих едно хубаво, защо така тези принцеси винаги са най-най? Мерси за усмивките и наздраве с шампанското!:)

    Like

Comments are closed.