75 Простички удоволствия

Днес ми е ден за малки удоволствия. 
Събудих се половин час преди алармата и четох в леглото. Мъфи дойде на юргана и ми мърка. 
После си направих палачинки от банани и оризово брашно с фъстъчено масло. 
Облякох си любима рокля, сложих яркочервено червило и ходих пеш до метрото. Двайсет минути в свежия ден.
По обяд се зачетох в книгите за пътешествия в книжарницата до офиса.

Куп малки удоволствия. Ето и още:

   1. Току-що нарязан ананас … мммм.
   2.
Да ходя боса по тревата.
   3. Да
слушам хубава музика в кухнята или на работа.
  
4. Да взема дълъг, топъл душ.
   5. Капучино в Старбъкс. Или вкъщи, да го пия поне час.

  
6. Добър роман.
  
7. Миризмата на прясно окосена трева.
   8. Да гледам
изгрева на слънцето.
   9. Да се разхождам на плажа.

   10. Да тичам рано сутрин.

   11. Да си пиша в дневника
   12.
Йога или стречинг или медитация.
   13. Да се сгуша с приятеля ми в леглото.

   14. Да гледам залеза.

   15. Да прегърна здраво някой от племенниците ми.

   16. Бяла бира
   17. Горещ шоколад.

   18. Да танцувам като полудяла.
   19. Да се смея до откат.
   20. Дълъг разговор с добър приятел.
   21.
Целувка в дъжда.
   22.
Да мързелувам в неделя.
   23. Да се събудя в чиста къща.

   24. Подредена стая
   24. Заквасена сметана и замразени горски плодове.

   25. Федърбал.
   26. Спагети.
   27. Да пея под душа.

   28. Да джапам в локви и да газя кал, по собствено желание.   29. Прясно изпечен хляб.

   30. Да помогна на някой в нужда.
   31. Да видя някой да се усмихва.
   32. Домашна баница.
   33. Походи в планината.

   34. Неделни походи в града със спирка в някоя пекарна.
   35. Да си легна и да гледам звездите.
   36. Да плувам.
   37. Да карам сноуборд.
   38. Да си подремна следобед.
   39. Да направя подарък-изненада.
   40. Да гледам как се радват хората сутринта на Коледа.
   41. Да си полегна да гледам облаците.
   42. Да гледам морето.
   43. Да ида на масаж.
   44. Фъстъчено масло.

   45. Козе сирене.
   45. Да виждам, че спестовната ми сметка расте.
   46. Да виждам, че дълга ми към кредитната карта намалява.
   47. Да съм точна и навреме за уговорки.
   48. Студен домашен чай с лед и лимон.
   49. Шампанско.
   50. Гореща вана.
   51. Да правя сапунени мехури.
   52. Нежен бриз.
   53. Усещането след една добра тренировка.   
   54. Да отментна нещо от списъка си със задачи.

   55. Да се сгушим заедно под завивките в ден с буря.
   56. Новия сезон на любимия ми сериал (като Mad Men или Girls
  
57. Миризмата на нов тефтер Moleskine.

   58. Писане върху качествена хартия с хубава писалка.
   59. Моливи.
   60. Чисто бюро.
   61. Пресни пуканки.
   62. Пресен сняг.   
   63. Да се люлея на люлка.
   64. Домашен ябълков сладкиш.
   65. Да наблюдавам животни в природата.
   66. Празна входяща поща.
   67. Много бавна и чувствена нощ с любимия.
   68. Да си говоря с някой цяла нощ, на тъмно.
   69. Да плувам през нощта.
   70. Да ида на пикник.
   71. Да карам колело през поля.
   72. Току-що купен самолетен билет.
   73. Подаръци в момента преди да ги отворя. 
   74. Да открия случайно симпатично място.
   75. Да се загубя безопасно.

Какви са някои от любимите ти прости удоволствия?

16 thoughts on “75 Простички удоволствия

 1. Ехее, много забавно! Малко ни се струват удоволствията, ама като ги преброим доста се оказват!:) Честита Първа Пролет, Рони!

  Like

 2. Много любимо ми е да чета и препрочитам нещата, за които пишеш. Действаш ми вдъхновяващо, мотивиращо – става ми много приятно на душата. :)))
  Много се радвам, че започна по-често да пишеш. Благодаря!!! ^_^
  Ani

  Like

 3. Чета и си казвам и аз така, и това, а пък това заедно с още второт и трето …Малките радости правят света хубав, така е. Аз моите също много си ги ценя …

  Иначе по т.74 и 75 – при мен се сливат, само дето съм се губила небезопасно. Ма то така се трупа житейски опит, спомени и истории :)))

  Like

 4. Ма много широко ме усмихна. 🙂
  Имаш няколко точки, по които коренно се различаваме. Тичане сутрин (Тичане?! Че и сутрин?!?! Че аз тогава си лягам.) Тренировка?! Садо-мазо. Разтребена стая. Тези неща са ми по-скоро в списъка с усилията. И освен това самолетен билет. На таквоз нещо не се качвам без смъртна заплаха.
  Но инак 90% от точките сякаш съм ги писала аз.
  Особено 3. Музика. Много, най-контрастна, по всяко време. 7. Прясно окосена трева. 11. Дневникът. Имам изписани десетина дебели тетрадки. 14. Залезът. 17. Горещ шоколад. И бял! И ако може в ретро порцелан. 22. Мързел в неделя. Може ли да го разширим до цялата седмица? 29. Прясно изпечен хляб – кората изчезва за минути. 32. Домашна баница. И самото й правене. И баклава. :))) 36. Плуване. Ей това е най-великото!!! Ама в море, при това спокойно. Да влизам навътре, да чувам само звука на крайниците си, които порят водата. Под мен да виждам само синьо-зелени дълбини, пронизвани от слънчевите лъчи. Над мен – само небе и гларуси. Пред мен- хоризонтът. Няма нищо по-близо до полет. Не познавам по-близък контакт с Бог. Тогава вярвам, че Бог е водата. 41. Гледане на облаците. Цял роман написах по темата. На люлката на балкона, на пейка в парка, дори на тревата в парка. 42. Гледане на морето. Няма наглеждане. Особено в деня, когато си тръгвам от морето. Ненагледно до сълзи. 45. Козе сирене!!! Ама домашно!!!! Миналото лято в Созпол компанията на масата представа си няма как се мина с някаква си там риба, докато домакинята изкара специално за мен домашно козе сирене и ми донесе палачинки. 50. Гореща вана. Редовно кисна повече от час. 51. Сапунени мехури. :))) А откога не съм правила… 52. Нежен бриз. Всъщност може и силен вятър, стига да не реже много. Поражда ми вещерски мисли за метли. 64. Домашен ябълков сладкиш. Какво по-уютно?. :))) И още много неща – и сериалът, и пуканките, и романът, и пикникът, и колелото, и животните в природата, и симпатичното място, и…, и…
  И да добавя малко от себе си. Две кучешки радости.
  – Цял ден да обикалям парка с кучето в слънчев ден с ярко синьо небе. Да седнем или полегнем някъде – на пейка, на полянка… Тревите да са високи, в тях да жужат буболечки, да имам облаци вместо таван. Да дочакам навън залеза на този хубав ден, да ми стане меланхолно, кучето ми да върви до мен и да си мисля, че и то усеща по негов си начин момента и сме свързани от едно мълчание, което думите само биха развалили. После да се качим в трамвая, да се свечерява, да седна, да го взема в скута си и то да се отпусне уморено, без да знае къде отиваме. Да е спокойно, просто защото ми има пълно доверие и му стига да е с мен. И на мен с него.
  – Да си легна следобед и кучето да се мушне до мен под одеялото. Нищо по-уютно. Дори и ябълковият сладкиш. 🙂
  – И още. Да е есен, октомври, да е пак слънчев ден със синьо небе, да съм парка, да вдишвам сладостния аромат на тлен, шумата да шумоли под краката ми, паркът да толкова пъстър и топъл, че да прилича на детска стая.
  – Да е април, да вдишвам аромата на разцъфнали пдодни дръвчета, да гледам танца на пчелите, да обикалям около цветовете и аз като пчела и да снимам.
  Купища снимки на едни и същи неща всяка година. Задължителните кокичета, задължителните мартеници окачени на зелени клонки, задължителните разцъфнали клони, бели, на фона на синьото небе, задължителните гларуси, задължителните морски снимки, задължителните есенни листа, задължителните коледни снимки. Всяка година купища от едни и същи снимки просто заради удоволствието от снимането и заради илюзията, че мога да задържа мига.
  – Та с две думи: да снимам. 🙂
  – Мигът, в който си изчитам прясното стихотворение, след като съм се мъчила часове, докато открия думичките и ги подредя в точния градеж.
  – Да ходя в Слънце, луна и да изяждам, първо с очи, бухтичките от елда и темпето с ориз по гергьовски. 🙂
  – Да чакам нещо хубаво.
  Май ще взема да ти открадна хрумката и да си направя собствен списък. 🙂

  Like

 5. Прочее, знаеше ли, че на един друг човек, от другия край на света и от друго време, също му е дошла подобна хрумка? (Отделно от Джули Андрюс в “The Sound of Music”. 🙂 ) http://33moments.tumblr.com/ Само че ти си му удвоила радостите. 🙂

  Like

 6. Ма много широко ме усмихна. 🙂
  Имаш няколко точки, по които коренно се различаваме. Тичане сутрин (Тичане?! Че и сутрин?!?! Че аз тогава си лягам.) Тренировка?! Садо-мазо. Разтребена стая. Тези неща са ми по-скоро в списъка с усилията. И освен това самолетен билет. На таквоз нещо не се качвам без смъртна заплаха.
  Но инак 90% от точките сякаш съм ги писала аз.
  Особено 3. Музика. Много, най-контрастна, по всяко време. 7. Прясно окосена трева. 11. Дневникът. Имам изписани десетина дебели тетрадки. 14. Залезът. 17. Горещ шоколад. И бял! И ако може в ретро порцелан. 22. Мързел в неделя. Може ли да го разширим до цялата седмица? 29. Прясно изпечен хляб – кората изчезва за минути. 32. Домашна баница. И самото й правене. И баклава. :))) 36. Плуване. Ей това е най-великото!!! Ама в море, при това спокойно. Да влизам навътре, да чувам само звука на крайниците си, които порят водата. Под мен да виждам само синьо-зелени дълбини, пронизвани от слънчевите лъчи. Над мен – само небе и гларуси. Пред мен- хоризонтът. Няма нищо по-близо до полет. Не познавам по-близък контакт с Бог. Тогава вярвам, че Бог е водата. 41. Гледане на облаците. Цял роман написах по темата. На люлката на балкона, на пейка в парка, дори на тревата в парка. 42. Гледане на морето. Няма наглеждане. Особено в деня, когато си тръгвам от морето. Ненагледно до сълзи. 45. Козе сирене!!! Ама домашно!!!! Миналото лято в Созпол компанията на масата представа си няма как се мина с някаква си там риба, докато домакинята изкара специално за мен домашно козе сирене и ми донесе палачинки. 50. Гореща вана. Редовно кисна повече от час. 51. Сапунени мехури. :))) А откога не съм правила… 52. Нежен бриз. Всъщност може и силен вятър, стига да не реже много. Поражда ми вещерски мисли за метли. 64. Домашен ябълков сладкиш. Какво по-уютно?. :))) И още много неща – и сериалът, и пуканките, и романът, и пикникът, и колелото, и животните в природата, и симпатичното място, и…, и…
  И да добавя малко от себе си. Две кучешки радости.
  – Цял ден да обикалям парка с кучето в слънчев ден с ярко синьо небе. Да седнем или полегнем някъде – на пейка, на полянка… Тревите да са високи, в тях да жужат буболечки, да имам облаци вместо таван. Да дочакам навън залеза на този хубав ден, да ми стане меланхолно, кучето ми да върви до мен и да си мисля, че и то усеща по негов си начин момента и сме свързани от едно мълчание, което думите само биха развалили. После да се качим в трамвая, да се свечерява, да седна, да го взема в скута си и то да се отпусне уморено, без да знае къде отиваме. Да е спокойно, просто защото ми има пълно доверие и му стига да е с мен. И на мен с него.
  – Да си легна следобед и кучето да се мушне до мен под одеялото. Нищо по-уютно. Дори и ябълковият сладкиш. 🙂
  – И още. Да е есен, октомври, да е пак слънчев ден със синьо небе, да съм парка, да вдишвам сладостния аромат на тлен, шумата да шумоли под краката ми, паркът да толкова пъстър и топъл, че да прилича на детска стая.
  – Да е април, да вдишвам аромата на разцъфнали пдодни дръвчета, да гледам танца на пчелите, да обикалям около цветовете и аз като пчела и да снимам.
  Купища снимки на едни и същи неща всяка година. Задължителните кокичета, задължителните мартеници окачени на зелени клонки, задължителните разцъфнали клони, бели, на фона на синьото небе, задължителните гларуси, задължителните морски снимки, задължителните есенни листа, задължителните коледни снимки. Всяка година купища от едни и същи снимки просто заради удоволствието от снимането и заради илюзията, че мога да задържа мига.
  – Та с две думи: да снимам. 🙂
  – Мигът, в който си изчитам прясното стихотворение, след като съм се мъчила часове, докато открия думичките и ги подредя в точния градеж.
  – Да ходя в Слънце, луна и да изяждам, първо с очи, бухтичките от елда и темпето с ориз по гергьовски. 🙂
  – Да чакам нещо хубаво.
  Май ще взема да ти открадна хрумката и да си направя собствен списък. 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s